Toving av ull

Toving av ull

Hei! Hvis du er ny her, kan det hende du vil abonnere på RSS-feeden. Takk for besøket! :)

Ull kan brukes til så mangt, og om du tover det kan du og ungene lage uendelig mange ting. Hva med et godt sitteunderlag til vinterturene, en veske, en kjole – eller vakre julekuler du kan henge på juletreet?

Du trenger for det første ordentlig ull. Dette finner du i de fleste formingsbutikker, og det kommer i mange forskjellige farger. Dessuten trenger du litt grønnsåpe, du trenger varmt vann på over 40 grader, og du trenger bevegelse.

Ta ulla, og dypp den i varmt grønnsåpevann. Så gnir og gnir og gnir du til ulla får den formen du vil ha. Skal ullen tove seg, må du legge to lag vannrett og loddrett mot hverandre for at det skal feste seg. Og det er faktisk alt du trenger å vite!

Du kan velge om du vil tove flate flak som du enten beholder som de er til sitteunderlag eller lignende, elle klippe dem til etterpå. Du kan tove til en kule i hendene dine, eller du kan gjøre det mer avansert og tove rundt en form. På denne måten kan du lage for eksempel deilige ulltøfler eller lignende.

Vil du krympe ullen etterpå, så kan du veksle mellom å skylle den i kaldt og varmt vann.

Kilde:

Studentarbeid i samtidskunst -> Ull og toving
Creative Commons License photo credit: knittymarie

Om Jeanette

Jeanette er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og behov for en levende natur. Hun er selv mor til en treåring.

Related Posts with Thumbnails
You can leave a response, or trackback from your own site.

Legg igjen en kommentar

CommentLuv Enabled