På tide med en opprydding i lekehaugen!

leker

Hei! Hvis du er ny her, kan det hende du vil abonnere på RSS-feeden. Takk for besøket! :)

Julaften nærmer seg med stormskritt, og de av oss som har barn i hus vet at vi snart får betraktelig mange flere leker i hus også. Derfor kan det være lurt å være i forkant, og allerede nå sortere ut barneleker som ikke brukes eller som ikke blir satt like stor pris på av arvingene.

Ta med deg tre esker inn på lekerommet sammen med barna, og fortell dem at vi nå skal sortere alle lekene i tre hauger. Den ene haugen er for ødelagte leker som skal kastes, den andre er for leker som beholdes – men den tredje er for leker som fortsatt er like fine og som kan gis bort til barn som ikke har så mange av dem fra før.

Mens dere jobber, kan du fortelle barna dine at det er så viktig at man ikke bruker mer enn man trenger, for da blir det nok til alle. Og så slipper fabrikkene å lage så mye, og da blir det ikke så mye forurensning heller!

Når dere er ferdige, kan dere ta med dere de lekene som skal gis bort og gå på julenissetur med dem. Kanskje du har en Fretex-butikk i nærheten som vil ha dem, kanskje det finnes lokale innsamlinger for Russland eller lignende – se i avisa om du finner noen! Om du ikke finner slike, kan det være at det finnes barnesykehus, venteværelser på legekontor og helsestasjon, eller kanskje barne- og familiesenter trenger litt leketøy.

Ta også en telefon til kommunen der du bor, og spør om det finnes noen der som jobber spesielt med byens fattige barn. Jeg leste nettopp et innlegg i lokalavisen her, hvor jeg noe sjokkert kunne lese at vi faktisk har over 200 barn under fattigdomsgrensa i den byen hvor jeg bor – og den er ganske liten! Kanskje du og kommunen kan sørge for at byens fattige barn kan få noen ekstra julegaver i år?
Creative Commons License photo credit: mauspray

Om Jeanette

Jeanette er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og behov for en levende natur. Hun er selv mor til en treåring.

Related Posts with Thumbnails

................................................................................................................................................

Har du fått dine gratis tips til hvordan du kan rengjøre hjemme ditt naturlig ennå?

Meld deg på nyhetsbrevet, og få dette samt andre nyttige tips direkte til din mailboks!................................................................................................................................................
Du kan legge igjen et svar, eller trackbacke fra din egen side.

En kommentar to “På tide med en opprydding i lekehaugen!”

  1. Anita says:

    Dette var en flott artikkel! Jeg skal absolutt gjøre dette med barna mine dette året.

Legg igjen en kommentar

CommentLuv Enabled