Om å oppdra et naturbarn

naturbarn

Så du vil oppdra et naturbarn, men er usikker på hvordan du skal begynne. La oss si du er gravid eller i de tidlige stadiene av foreldrefasen og lurer på følgende: Hva er noen av de beste måtene å komme i gang med den naturlige barneoppdragelsen helt fra starten av? Her har du noen forslag!

Alt begynner med mat

Det høres kanskje åpenbart ut, men hovedårsaken til at folk bruker medisiner er dårlig helse. I tillegg er det sånn for mange at god helse er et mysterium og dårlig helse er noe som slår ned helt tilfeldig. For nesten åtti år siden dro en tannlege ved navn Dr. Weston Price rundt til forskjellige primitive folkeslag rundt omkring i verden, på jakt etter hemmeligheten bak deres strålende helse og nesten perfekte tenner. Det mest slående og mest konsistente tingen han oppdaget var at så lenge de spiste etter deres naturlige kosthold, var de generelt sunne og hadde veldig lite hull i tennene. Men så snart de byttet over til den moderne dietten, som hadde mye raffinert mel og sukker, så tok det ikke lang tid før både tenner og helse ble dårligere for hver generasjon.

Det er også interessant at kvinnene på denne nye dietten hadde vanskeligere fødsler enn før. I dag går degenerative sykdommer nesten amok, og en mulig forklaring på dette kan være at vår moderne diett mangler mye i forhold til hva vi faktisk trenger. Begynn med å lese deg opp om hva det egentlig betyr å spise sunt, og begynn å sette kunnskap om til praksis uansett hvor gammel du og ungene dine er.

Vurder hjemmefødsel

Et barns utvikling har til dels sammenheng med hvordan barnet kom til verden. Om du ønsker at barnet ditt skal vokse opp naturlig, bør du derfor sørge for å ønske ham velkommen til verden på den mest naturlige måten som mulig – kanskje i hjemmets lune komfort. I tillegg til å hjelpe til under selve fødselen, kan en hjemmejordmor gi svært god støtte i forkant, og ofte vil hun også bruke naturlige behandlingsmåter til de forskjellige plagene som måtte oppstå underveis i graviditeten. Hun kan også hjelpe deg med å holde kostholdet ditt sunt.

Du finner mer om hjemmefødsel her, om dette er noe for deg.

Du kan også gjøre sykehusfødselen så naturlig som mulig, ved å benytte deg av akupunktur, aromaterapi og badekar, eller ved å bruke en meditasjonsCD som både forbereder deg på fødselen og kan hjelpe deg gjennom riene.

Bruk tøybleier

Du kan bruke tøybleier fra babyen er født, kanskje til og med i kombinasjon med litt Elimination Communication (EC, en metode hvor man lærer å lese babyens kroppspråk godt nok til å ta av bleien og la babyen gjøre fra seg mens man holder ham over fks toalett eller potte). Selv om du bare praktiserer EC nå og da, vil du spare en bleie for hver gang babyen gjør fra seg over toalettet. Når du bruker bleier, så sy eller kjøp tøybleier. Ønsker du å ta dette enda lenger, kan du bruke en naturlig og økologisk såpe til bleievasken.

Amming

For å oppdra et barn naturlig, bør du velge å amme babyen så sant du har mulighet til det. Du er antagelig godt kjent med de mange fordelene babyer (og mødre) får av amming, men en av de interessante og enda ikke helt forståtte fordelene er at diing hjelper barnets kjeve med å vokse som den skal – hvilket kan spare deg for tusenlapper i tannlegeregninger senere.

Har du problemer med ammingen eller om du søker rådgivning, er Ammehjelpen et godt sted å lete.

Velg trygge stelleprodukter

I mange tilfeller vil du bare trenge vann og en klut når du skifter bleie på babyen, og du vil antagelig ikke trenge et helt arsenal av pleieprodukter med mindre babyen din har svært tørr hud, rød stump eller svært mye hår som trenger sjampo for å bli helt rent. Men i den grad du vil kjøpe stelleprodukter, bør du sørge for at stelleproduktene er helt frie for ting som parfyme, parabener, tilsetningsstoffer og så videre. For å være helt på den sikre siden bør du også velge økologisk, da råvarer brukt i disse produktene ikke har blitt utsatt for insektsmiddel eller andre ting som du ikke ville smøre babyen din inn med. En god tommelfingerregel er at om du ikke forstår hva som står i innholdsfortegnelsen, eller om du ikke ville spist produktet selv, så er det ikke bra for babyen.

Velg ull

Bomull er et materiale som for det første krever enorme mengder ressurser for å produseres i de mengder det gjør for å dekke våre klesbehov, og i tillegg brukes det veldig mye ugressmiddel for å få det til. Ull er derfor et mye bedre materiale å lage barneklær av, da det for det første er rent og naturlig, samtidig som det er kortreist. De fleste turgåere og speidere vil fortelle deg at du alltid skal kle deg i ull innerst på kroppen når du skal ut i naturen, fordi det kan holde på store mengder fuktighet uten å kjennes vått samtidig som det puster mye bedre enn bomull gjør, og dermed regulerer seg etter temperatur. Har du ikke råd til å kjøpe, kan du lett strikke av ullgarn du kjøper selv.

Samsov

Spedbarnet fødes med forventning om alltid å være trygg sammen med foreldrene. Våre instinkter har ikke endret seg så mye siden vi var steinalderfolk, og den gangen var det fullstendig utenkelig å legge fra seg babyen i hulen ved siden av og gå. Om barnet sover i din seng, eller i en sprinkelseng tett inntil din med veggen slått ned, vil du også slippe å stå opp flere ganger om natten for å amme.

Bær barnet

Dette medfødte behovet for kroppskontakt kan også ivaretas ved å bære babyen tett inntil kroppen din istedenfor å bruke barnevogn eller legge ham fra deg i en vugge. Benytter du deg av bæresjal, ringslynge eller meitai, så vil du dekke barnets behov samtidig som du selv får hendene (og bagasjerommet i bilen!) frie til andre ting. En virkelig vinn-vinn-situasjon!

Creative Commons License photo credit: Pedro Klien

Om Jeanette

Jeanette er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og behov for en levende natur. Hun er selv mor til en treåring.

Related Posts with Thumbnails
You can leave a response, or trackback from your own site.

10 kommentarer til “Om å oppdra et naturbarn”

 1. Kjetil says:

  hei
  spennende blogg du har. Mye bra informasjon. Om du har lyst kan du legge inn en av artiklene dine på http://www.alternativmedisin.org
  Hilsen Kjetil
  Kjetil´s last blog ..Kvantemedisin og borreliaMy ComLuv Profile

 2. Hera says:

  I’d say foods and breastfeeding are really important. Completely nutritious for the babies for their growth.
  Hera´s last blog ..free online truck gamesMy ComLuv Profile

 3. Ladylyn says:

  Sounds good. easy way to protect our body with healthy foods, Thanks :)
  Ladylyn´s last blog ..angry birds from rioMy ComLuv Profile

 4. hope0506 says:

  It’s so nice to have your own child. I love to achieve that in the future.
  hope0506´s last blog ..Diabetic Diet GuidelinesMy ComLuv Profile

 5. nayumigrante says:

  Raising a child is not that easy as it looks.. You have to do your best for them to obey you.. Thanks the great article.. I enjoyed reading it!
  nayumigrante´s last blog ..How to use a Mobile Phone Tracker to Track the Location of a Mobile PhoneMy ComLuv Profile

 6. Sally Thompson says:

  This is a very interesting story.. I really love to read post like this.. You are good in parenting.. I admire your thoughts.. Thanks for the post!
  Sally Thompson´s last blog ..goodyear couponsMy ComLuv Profile

 7. absol says:

  Nice blog! thanks for sharing… | :P
  absol´s last blog ..2 player mario gamesMy ComLuv Profile

 8. Mariana says:

  You have to do your best for them to obey you.. Thanks the great article.. I enjoyed reading it!
  Mariana´s last blog ..angry birds free downloadMy ComLuv Profile

 9. starwars0506 says:

  What a nice blog! Thanks for sharing. GREAT! | :P
  starwars0506´s last blog ..big truck games onlineMy ComLuv Profile

 10. ashley says:

  Your giving good parenting to your child..Love your post theirs a lot of informative topic and its very useful..Thanks a lot for sharing it!
  ashley´s last blog ..drinkware drinking glassesMy ComLuv Profile

Legg igjen en kommentar

Obs! Reklame vil bli slettet, dersom du ikke er en av våre annonsører.
Klikk her for informasjon om hvordan du kan annonsere hos oss!

CommentLuv Enabled