Julegaver du kan lage til barna

julegaver

Hei! Hvis du er ny her, kan det hende du vil abonnere på RSS-feeden. Takk for besøket! :)

I våre dager drukner ungene i flere masseproduserte leker enn de noengang vil trenge. Mange av oss prøver å holde leketøyshaugen og forbruket under kontroll, men selv med et bevisst forhold til det kan det være vanskelig å ikke gå i forbrukerfella.

Spesielt jula kan være en utfordring, men du kan også benytte deg av den og lære barna noe viktig. For om du lager julegavene selv, vil de lære å sette større pris på det de får. De vil lære at det faktisk ligger kjærlighet og innsats bak det de får, og de får kanskje også inspirasjon til å være kreative selv.

Det er nemlig mye man kan lage selv, i alle fall når barna er i en viss alder og ennå ikke er så opptatt av merker og elektronikk. Her har du noen forslag:

 • Strikkede klær: Min treårige datter får blant annet “møjkejosa vottej” i år, og hun gleder seg veldig!
 • Hjemmesydd dukkesengesett: I fjor fikk alle familiens småbarn sitt eget dukkesengesett, hvor pute og dyne var sydd av et gammelt laken, og trekk sydd av et nedarvet barnesengesett. Det var stor suksess, og datteren min leker fortsatt med det.
 • Dukkeklær: Dette kan du både strikke, sy og hekle selv, og vil slå an hos små dukkemammaer og -pappaer.
 • Dukketøybleier: Det er jo ikke bare babyer som trenger tøybleier, dukkene må jo også få?
 • Dukkebæretøy: Og dukkebæretøy hører selvfølgelig med. Hva med en mini-meitai?
 • Hekleball med bjelle: Mitt yngste tantebarn fikk en knallrød hekleball med bjelle i fjor. Den hang lenge over stellebordet, og var kilde til fascinasjon lenge.
 • Barnebok: For små lesehester kan du lage en barnebok med barnet selv som hovedperson. Lag på dataen med bilder du har tatt selv og print ut, og så kan du kanskje ta med deg arkene til kopisenteret på Høgskolen om du har en sånn en i nærheten. Kanskje du kan spare på barnets tegninger og bruke dem som illustrasjoner også?
 • Trebåt: Kan du snekre, så kan du lage en liten trebåt også. Mal den i barnets yndlingsfarger, og skriv barnets navn på den.
 • Kritttavle: Mal tavlemaling på en treplate og lag en fin ramme av lister. Kjøp kritt ved siden av, og kunsterspiren blir lykkelig!
 • Spesialdesignet lampe: Kjøp en brukt bordlampe eller lampett på brukthandelen (sørg for at de er i elektrisk forsvarlig stand!), invester i noen hvite lampeskjermer, og dekorer den så den passer til barnets interesser. Du kan bruke bånd, snorer, garn, servietter, rhinestener… alt du kan tenke deg!
 • Kosedyr og kosebamser: Kan du hekle, sy eller strikke, finnes det nesten ikke grenser for hva du kan skape. Hva med å bruke en av barnets tegninger som modell?
 • Puslespill: Ta et bilde av hele familien og forstørr det opp til passe størrelse. Lim det på litt stiv papp, og klipp det opp i puslespillbiter. Lag eller kjøp en passe stor eske, og lim en kopi av bildet på lokket.
 • Hemmelig skrin: Kjøp en enkel treeske, og dekorer så det passer inn i barnets interesser. Det kan bli prinsessesmykkeskrin, det kan bli piratskattekiste – alt du vil!
 • Møbler til barnerommet: Se om du finner noe på brukthandelen som kan passe rent størrelsesmessig til barnerommet, og dekorer etter hjertens lyst.
 • Prinsesse- eller alveutstyr: Du kan også tove ull og lage prinsessekrone og tryllestav. Disse kan du også pynte med glitter og stas!
 • Treklosser: Enkelt og greit; lag treklosser i forskjellige størrelser. Kutt og puss kanter, så kan poden bygge sine konstruksjoner etterpå!

Har du flere ideer? Fortell gjerne om dem i kommentarfeltet! :)
Creative Commons License photo credit: Elaine with Grey Cats

Related Posts with Thumbnails
................................................................................................................................................

Har du fått dine gratis tips til hvordan du kan rengjøre hjemme ditt naturlig ennå?

Meld deg på nyhetsbrevet, og få dette samt andre nyttige tips direkte til din mailboks!................................................................................................................................................
Du kan legge igjen et svar, eller trackbacke fra din egen side.

En kommentar to “Julegaver du kan lage til barna”

 1. Fru Jacobsen says:

  Twitter:
  Her var det mye flott… Hmmm, skulle ønske jeg kunne hekle, da skulle jeg heklet sånn ball til Prinsessa mi ;)
  Fru Jacobsen´s last blog ..Julekalender 15 DesemberMy ComLuv Profile

Legg igjen en kommentar

CommentLuv Enabled