Helbredende honning

honning

Hei! Hvis du er ny her, kan det hende du vil abonnere på RSS-feeden. Takk for besøket! :)

Du visste sikkert at honning er sunt, men visste du at det faktisk også er vitenskapelig bevist? Honning er både antibakterielt og antiviralt, og kan brukes til alt fra å behandle herpes til brannsår, forkjølelse og influensa. Faktisk er det påvist at honning hjelper bedre mot hoste hos barn enn hva hostesaft gjør!

Noen amerikanske forskere hentet inn over 100 hostende barn, og lot dem først komme seg gjennom den første natten uten medisiner, for å kartlegge hosten. Foreldrene svarte på spørsmål om hostens natur, og dagen etterpå ble gruppen tredelt. En gruppe fikk hostesaft, en annen gruppe fikk honning og den tredje gruppen fikk ingenting, og etter at natten var omme, svarte foreldrene på de samme spørsmålene en gang til.  Resultatet var at de barna som hadde fått honning, sov best og hostet minst av dem alle!

Det er med andre ord god grunn til å implementere honning i kostholdet så mye som mulig, og i alle fall på høsten og vinteren når forkjølelser og influensaer herjer. Det enkleste er kanskje bare å smøre det på barnas brødskive, men du kan også lage en kopp varm melk med honning til dem. For din egen del kan du søte teen din med en teskje honning neste gang du brygger deg en kopp, eller du kan for eksempel bake en deilig honningkake.

Obs! Husk at barn under et år ikke skal ha honning!

Creative Commons License

photo credit: limbte

Om Jeanette

Jeanette er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og behov for en levende natur. Hun er selv mor til en treåring.

Related Posts with Thumbnails
You can leave a response, or trackback from your own site.

En kommentar til “Helbredende honning”

  1. [...] Honning er også et naturmiddel som med fordel kan brukes i forkjølelses- og influensatider. Et forsøk i USA viste faktisk at barn som fikk honning hostet mindre enn barn som fikk hostesaft (husk at barn må være over ett år før du gir honning), så dette kan være vel verdt å forsøke! Honning er dessuten bakteriedrepende og immunforsvarsstyrkende og regnes for å være et naturlig antibiotikum, så smør godt på brødskiva, bruk den i teen eller lag honningristede mandler, og kos deg med god samvittighet. [...]

Legg igjen en kommentar

Obs! Reklame vil bli slettet, dersom du ikke er en av våre annonsører.
Klikk her for informasjon om hvordan du kan annonsere hos oss!

CommentLuv Enabled