De fem beste tegnefilmene

BrotherBear1

Hei! Hvis du er ny her, kan det hende du vil abonnere på RSS-feeden. Takk for besøket! :)

La oss bare innse det – de fleste av oss går late vinterdager i møte, hvor det er for kaldt til å være ute noe særlig lenge om gangen. Men det betyr jo ikke at man nødvendigvis må slippe taket i naturen helt! Media og film har sine fordeler og ulemper, og tommelfingeren er jo alltid at det er bedre å oppleve noe enn å bare se det på TV. Men ingen regel uten unntak, og når sprengkulda kommer kan det være godt å krype under et teppe sammen og sette på en film.

Her har du fem tegnefilmer med naturfokus til nettopp sånne dager!

Biefilmen

Barry Bie har et lite problem – han aner ikke hva han skal jobbe med resten av livet. Han vil ha mer ut av livet sitt enn å jobbe på honningfabrikken, som alle de andre biene gjør, og lykken er derfor stor når han får lov å bli med selveste honningpatruljen ut av kuben for å samle nektar og spre pollen. Han kommer bort fra patruljen ved et uhell, og møter menneskekvinnen Vanessa, som jobber i en blomsterbutikk. Ute i verden oppdager Barry at menneskene faktisk tar den honningen som biene jobber så hardt for å lage, og han iverksetter en kampanje mot denne honningstjelingen. Problemet er bare at når biene ikke behøver å lage honning, så vil ikke pollen spres – og når pollen ikke spres, så dør naturen…

Min Bror Bjørnen

Handlingen utspiller seg en gang for lenge, lenge siden hos inuittene. En dag kommer en bjørn og spiser en ung gutts fiskefangst, og han setter etter bjørnen for å drepe den. Dette resulterer i at hans storebror blir drept i et forsøk på å berge ham, og unggutten bestemmer seg for å ta hevn. Men storebrors ånd er vis, og sørger for å lære ham en lekse. Dette gjør han ved å forvandle lillebroren til en bjørn selv, sånn at han skal forstå at dyr også har sjel. Hans eneste mulighet til å bli forvandlet tilbake igjen, er å komme seg til fjelltoppen der himmelen berører jorden. Og for å komme dit, trenger han hjelp av bjørnungen Koda…

Happy Feet

Den lille pingvinen Mumle er ikke som alle andre pingviner. Faren hans mistet ham som et lite egg, og dette anses å være grunnen til hvorfor han er så sent utviklet. Men det verste er at han ikke kan synge, slik de andre pingvinene gjør. Og om han ikke kan synge, kan han heller ikke finne seg en livsmake. Isteden kan han steppe, og steppe godt, men dette anses ikke som noe særlig mye verdt av pingvinflokken. Tvert i mot, det er dette som får skylden når hungeren slår inn og det blir for lite fisk. Mumle bestemmer seg for å dra for å finne ut hvem som egentlig har skylden – og finner ut at det er menneskene. Men vil han klare å fortelle dem at vi må slutte å ta all fisken?

WALL-E

Alle menneskene har dratt ut i et romskip på jakt etter et nytt sted å bo, og kun søppel og roboter er tilbake på jorda. WALL-E er en av disse robotene, faktisk er han det siste i sitt slag. Han er nysgjerrig og morsom, men han er også veldig ensom. Dette forandrer seg når roboten Eva kommer ned til ham. Hun er ute på et hemmelig oppdrag – om det finnes så mye som en spire av liv her, så skal hun ta det med seg opp til romskipet. Der forsøker autopiloten å ødelegge planten, og dermed alt håp om at mennesket skal kunne komme tilbake til jorden noen gang. WALL-E og Eva befinner seg nå i en kamp for planetens overlevelse. Vil de klare det?

FernGully: The Last Rainforest

Alvene i FernGully har aldri sett mennesker før, men når det dukker opp en menneskemann så kommer alven Crysta i skade for å krympe ham ned til sin egen størrelse. En vakker kjærlighetshistorie begynner mellom Crysta og Zak, som mannen heter, men idyllen trues når resten av menneskene kommer valsende med sine maskiner og skal ødelegge hele FernGully. Og ikke bare det, men de befrir også den onde Hexxus, som inntil nå har vært fanget i et magisk tre. Crysta, Zak, og vennene Batty (en lettere forstyrret eks-forsøksflaggermus uten radar), Pips og Beetle-guttene tar på seg oppdraget og bestemmer seg for å beseire Hexxus en gang for alle.

Alle disse filmene, med unntak av FernGully, kan kjøpes i Norge med norsk tale. FernGully, derimot, ser visst ut til bare å være tilgjengelig fra utlandet, og kan for eksempel kjøpes på Amazon.

Om Jeanette

Jeanette er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og behov for en levende natur. Hun er selv mor til en treåring.

Related Posts with Thumbnails
You can leave a response, or trackback from your own site.

En kommentar til “De fem beste tegnefilmene”

  1. [...] store at de kan avgjøre selv, så hold dem inne. Kanskje det er akkurat denne dagen du heller skal se tegnefilm sammen med dem. photo credit: Wonderlane [...]

Legg igjen en kommentar

Obs! Reklame vil bli slettet, dersom du ikke er en av våre annonsører.
Klikk her for informasjon om hvordan du kan annonsere hos oss!

CommentLuv Enabled