Bivokslys – et naturlig alternativ til stearinlys!

bivokslys

Hei! Hvis du er ny her, kan det hende du vil abonnere på RSS-feeden. Takk for besøket! :)

Visste du at stearinlys ikke er så bra for miljøet? Vel, det er dessverre sant. Man sparer riktignok strøm ved å tenne lys isteden, men dessverre er det altså sånn at stearin for det meste er laget av palmeolje – og dette er et problem fordi oljepalmedyrking er en stor  trussel mot regnskogen. En annen ting er at stearinlys vanligvis ikke bare er av stearin, men også er tilsatt paraffin. Dette betyr at det også slippes ut kjemikalier i innemiljøet – og det vil vi jo helst ikke ha.

Men heldigvis finnes det veldig godt alternativ, og det er bivokslys. Om du er bedagelig anlagt kan du kjøpe ferdig støpte bivokslys, men om du også har lyst til å aktivisere barna, så kan dere rulle deres egne lys av bivoksplater! Dette er så enkelt at selv de minste barna kan klare det med litt hjelp. Alt du gjør, er å varme opp bivoksen til romtemperatur, legge en veke innerst, og rulle fra den ene enden til den andre.

Du kan også skjære bivoksplaten til en trekant, og begynne med den største enden først for å få en annen effekt. Og om du ønsker å gjøre det litt mer avansert, kan du smelte bivoksen i et vannbad og helle den over i en støpeform etterpå.

Honningvoks er den voksen biene lager når de lager kubene sine, og når du brenner et honninglys vil det bre seg en deilig, svak duft av honning i rommet. I tillegg er de røykløse, og brenner uten å verken sote eller bøye seg.

Og bare tenk så morsomt det er for ungene når de vet at de har laget dem selv!

Bivoksplater og veker får du kjøpt i de fleste formingsbutikker, men du får også kjøpt dem på internet:

Honningcentralen

Honningprodukter

CChobby


Creative Commons License photo credit: Annie Mole

Om Jeanette

Jeanette er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og behov for en levende natur. Hun er selv mor til en treåring.

Related Posts with Thumbnails
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 kommentarer til “Bivokslys – et naturlig alternativ til stearinlys!”

  1. [...] Lys laget av bivoks er et godt og naturlig alternativ til stearinlys laget på paraffin og mineralolje. Og barna vil helt sikkert synes det er kjempestas å få lov til å lage dem! Om du må kjøpe stearinlys, kjøp svanemerkede. [...]

  2. Fru Jacobsen says:

    Twitter:
    Åh, det husker jeg at vi laget i barnehagen :) Hmmm, må ta en tur i hobbybutikken kjenner jeg :)
    Fru Jacobsen´s last blog ..Julekalender 15 DesemberMy ComLuv Profile

Legg igjen en kommentar

Obs! Reklame vil bli slettet, dersom du ikke er en av våre annonsører.
Klikk her for informasjon om hvordan du kan annonsere hos oss!

CommentLuv Enabled